Ikimuistoinen viikko - Voitolla Yöhön!

Viimeiset 2 viikkoa ovat olleet AIKA hektistä aikaa ja sitä se on edelleen. Blogi ei ole ehtinyt käymään edes mielessä, vaikka tiedän kyllä kuinka ihmiset ovat tätä bloggausta odottaneet. Vietän parhaillaan täysin vapaata viikonloppua kotona ja nyt on hetki aikaa istahtaa ala,s sekä kertoa tästä äärimmäisen mahtavasta ja ikimuistoisesta viikosta Helsingissä.

Edellisessä bloggauksessa pääsette lukemaan mitä Susannan ja Akin kanssa teimme maanantaista torstaihin, joten sen kummemmin en enää niistä päivistä ala kertomaan kun asiat vaan toistuisivat. Perjantaina pidimme sovitusti välipäivän kaikista harjoituksista, jolloin me Hekan kanssa pääasiassa vain relattiin ja lenkkeiltiin. Aki oli sekä perjantain, että lauantain poissa työreissun vuoksi mutta Susannan kanssa viestiteltiin ja soiteltiin että hän haluaa tehdä Hekan kanssa jotain. Susannalle valkeni hyvin, että koiraharrastajat on siitä toisinaan vähän kummallista sakkia että joskus treenit ei katso kellonaikoja. Toiset ne viettää lauantai-iltaa juhlien, me sen sijaan oltiin treenisalilla jossa Suski lähinnä kertasi Hekan kanssa yksittäisiä temppuja mutta suurin osa ajasta vain leikittiin, juteltiin ja oleiltiin. 


Nukkumaan mentäessä Susanna vielä teroitti mieleeni "Nyt sinä nukut ,otat rennosti tai me käsketään viedä sut rauhoittumaan. Hyvää yötä!

Yllättävän hyvin nukuttujen yöunien jälkeen oli edessä SE PÄIVÄ. Sunnuntai ja suora lähetys, jossa kaikki viikon aikana harjoittelemat asiat kulminoituvat ja olisi pistettävä parastaan liveyleisön ja satojen tuhansien katsojien edessä. Hekan piti olla paikalla onneksi vasta hieman jälkeen kolmen iltapäivällä. Aki tuli suoraan työreissulta studiolle ja sitä myöten kolmen kopla oli jälleen koossa. Hekalla tuntui olevan kaikki planeetat kohdillaan, se oli nukkunut, syönyt ja vaikutti muutenkin virkeältä. Kuitenkin kahden harjoituksen aikana tapahtui jotain ja Heka vaikutti poissaolevalta. Tuo koira yllätti käytöksellään jopa allekirjoittaneen. Neuvottelujen jälkeen tulimme siihen tulokseen, että Heka laitetaan nukkumaan ennen suoraa lähetystä eikä kukaan huomioi sitä tai leiki sen kanssa. Kaveri oli tosissaan ihan rättipoikki.

Suoran lähetyksen alkaessa ja Hekan esityksen lähestyessä oma jännitys kasvoi kasvamistaan. Kuitenkin sieltä väsymyksen alta tuli esiin se minun tuntema Heka, joka tekee kenen tahansa kanssa töitä ja vaikka olin insertin aikana pyörtyä, tiesin sisimmässäni että Heka ei petä. Siihen voi luottaa ja vannotin tätä vielä Susannalle ja Akille jotka eivät epäilleet hetkeäkään etteikö Heka heidän kanssaan esiintyisi. Ihan uskomattomia ihmisiä!


Paria pientä kommellusta lukuunottamatta Heka teki koko ohjelman Susannan ja Akin kanssa aivan kuten sitä oli harjoiteltu! Tyyppi näytti rautaiset hermonsa, kokosi itsensä ja antoi kaikkensa vaikka väsymys ihan selvästi painoi sitä. Siinä vaiheessa minulta pääsi itku. Ehkä helpotuksesta, mutta pääasiassa siksi että Heka ylitti itsensä ja näytti jälleen että siihen voi luottaa. Tilanteessa kuin tilanteessa. Siinä hetkessä mietin jälleen sitä, kuinka upea koira minulla onkaan. Heka on kaikkea sitä mitä koiralta olen toivonut. Ja enemmänkin.

Suoran lähetyksen loputtua odotimme jonkin aikaa, että Susanna ja Aki ilmaantuivat lämpiöön ja yhdessä ruodimme sekä kävimme esitystä läpi. Molemmat kehuivat vuolaasti Hekaa, mutta kyllä oli Susannassa ja Akissakin osansa. He loivat Hekaan vain VIIKON yhdessäolon aikana lujan ja tiiviin luottamus-suhteen, joka kantoi läpi suoran lähetyksen ja kumpikin auttoi tukemalla koiraa parhaimmalla mahdollisella tavalla - tämä luottamus ja turvallisuudentunne huokui Hekalle ja se on Susannan sekä Akin ansiota! En olisi voinut toivoa Hekalle parempia lainaohjaajia, miljoonat tsiljoonat kiitokset!


Lähdimme Hekan kanssa n.tunti suoran lähetyksen loppumisen jälkeen ajamaan kohti kotia ja Jyväskylässä olimme hieman ennen yhtä yöllä. Itselläni alkoi heti maanantaina työt jälleen taidetyöpajalla ja oikeastaan koko muu aika tällä viikolla on vain oltu sekä vedetty lonkkaa. Heka sai Helsingissä ollessaan PALJON medianäkyvyyttä ja koska tästä tekstistä tulisi muuten ihan järjettömän pitkä, laittelen jossain vaiheessa kaikki lehti, netti yms jutut yhteen ja samaan bloggaukseen. Kiitokset myös kaikkia Hekaa, Susannaa ja Akia äänestäneille! Yksikään ääni ei mennyt hukkaan. Voitolla Yöhön! oli kokemuksena aivan omaa luokkaansa. Ikimuistoinen ja Susannasta ja Akista tuli minulle läheisiä ihmisiä. Eikä tämä suinkaan tähän lopu, ei todellakaan. Nimittäin 15.11 räjähtää, kun suunnistetaan jälleen Heksuttimen kanssa Helsinkiin seuraamaan suoraa lähetystä sekä tietysti tapaamaan kilpailijoita. Jokainen kilpailija rakastui Hekaan ja kävi selväksi, että yksi jos toinenkin olisi halunnut suorittaa ko.haasteen Hekan kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti